Pohja:

8 munaa

240 g sokeria

120 g vehnäjauhoja

120 g perunajauhoja

 Täyte:

8 dl vispikermaa 

n. 500 g pakastemansikoita

4 liivatelehteä

tilkka vettä

tomusokeria

Vaniljasokeria

Kostutus:

appelsiinimehua

 Sokericréme:

 50 g voita

 1 dl tomusokeria

 2rkl maitoa

 ½ rkl vaniljasokeria

 Muuta:

 marsipaania

2dl vispikermaa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada siivilän läpi muna-sokeri vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa n.45min. Anna kakun jäähtyä.

Valmista mansikkamousse:

Laita liivatteet likoon ja sulata pakastemansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Muusaa mansikat tehosekoittimella tai ihan haarukalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää joukkoon vatkattu kerma.  Sekoita tasaiseksi mousseksi.

Sokerikrémen valmistus:

Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää neste, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista. Sekoita tasaiseksi.

Laita kakku 3 osaan ja kostuta pohjat appelsiinimehulla ja täytä mansikkamoussella. Vatkaa kerma. Levitä sokericrémi kakun päälle ja pursota kermaa reunoille. Muotoile marsipaanista kuva ja laita kakkuun.

1299263039_img-d41d8cd98f00b204e9800998e